23948sdkhjf

Siktar mot Stockholmsbörsen

Xvivo visar upp en ökad försäljning och planerar en notering på Nasdaq Stockholms huvudlista.
Det Göteborgsbaserade medtechbolaget Xvivo Perfusion fokuserar på organtransplantationer. På marknaden har bolaget bland annat pumpsystemet Xvivo Perfusion System, XPS, samt perfusionsvätskan Steen Solution.

Under det andra kvartalet landade bolagets försäljning på 29,1 miljoner kronor. Det kan jämföras med 18,5 miljoner under samma period förra året och motsvarar en ökning med 58 procent. Produkter för varmperfusion och XPS stod för 39 procent (23) av den totala försäljningen. Försäljningen utan XPS ökade med 48 procent och uppgick till 27,4 miljoner (18,5).

Rullande tolvmånaders försäljning var 108,9 miljoner i andra kvartalet. Det är första gången som siffran överstiger 100 miljoner kronor enligt Xvivo.

Ebitda för det andra kvartalet var 4,3 miljoner kronor (1,8)

Under kvartalet fulltecknades Xvivos teckningsoptionsprogram 2015/2017 riktat till anställda.

Efter det andra kvartalet har den första levertransplantationen utförts med hjälp av perfusionsvätskan Steen Solution, vid Toronto General Hospital/University Health Network i Kanada. Bolaget har dessutom tecknat två kontrakt för XPS.

I sin rapport meddelar Xvivo ett beslut om att söka notering på Nasdaq Stockholms huvudlista under 2016, vilket kommer att medföra vissa engångskostnader. I dagsläget handlas bolagets aktie på tillväxtlistan First North.

Läs mer om Xvivo Perfusion.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.095