23948sdkhjf

CLS i studiesamarbete

CLS har tackat ja till förfrågan att inleda ett studiesamarbete, avseende behandling av avancerad bukspottskörtelcancer, med universitetssjukhuset i Verona, Italien.
Lundabaserade Clinical Laserthermia Systems, CLS, utvecklar och marknadsför immunstimulerande interstitiell lasertermoterapi (imILTCLS), en poliklinisk värmeinducerad cancerimmunoterapi för behandling av de flesta typer av solida cancertumörer. CLS inleder nu ett studiesamarbete med Universitetssjukhuset i Verona, Italien, efter en förfrågan från sjukhuset.

– Studien kommer att dra igång så snart som möjligt. Vi är startklara men eftersom det är Verona som har initierat detta är det de som slutgiltigt bestämmer när studien startar, säger CLS vd Lars-Erik Eriksson.

Sjukhuset har i dagarna fått etiknämndens godkännande för studien, som omfattar 10 patienter, och planeras att starta i slutet av 2015 och beräknas vara slutförd i december 2017.

- Vi är mycket nöjda med att Universitetssjukhuset i Verona, ett av Europas mest välrenommerade sjukhus när det gäller forskning och behandling inom bukspottskörtelcancer, har bjudit in oss att delta i en studie. Pancreascancer är ett av CLS prioriterade indikationsområden och vi ser därför mycket positivt på samarbetet, säger Lars-Erik Eriksson.

CLS kommer att förse Verona med utrustning och även delvis finnas på plats i Italien.

– Vi kommer att förse universitetssjukhuset med våra maskiner och våra fibrer som behövs för att behandla patienterna. Studien kommer att inledas med en utbildning som vi håller på plats och vi kommer även att närvara när de första patienterna i studien behandlas.

Läs mer om CLS .
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.078