23948sdkhjf

Nytt samarbete för A1M

Blir partner till den amerikanska intresseorganisationen The Preeclampsia Foundation med fokus på havandeskapsförgiftning.
Det Lundabaserade forskningsbolaget A1M Pharma har blivit industriell partner till den amerikanska intresseorganisationen The Preeclampsia Foundation. Organisationens fokus ligger på att främja utbildning och forskning kring havandeskapsförgiftning.

A1M Pharmas huvudfokus ligger på diagnos och behandling av havandeskapsförgiftning, preeklampsi. A1M Pharma tar fram läkemedel med proteinet alfa-1-mikroglobulin, A1M, som utgångspunkt. Det är ett kroppseget protein med antioxidativa och vävnadsreparerande egenskaper.

Som partner till The Preeclampsia Foundation får A1M ett erkännande, möjlighet till tillgång till organisationens patientregister samt en möjlighet att nätverka. Organisationens hemsida har drygt 1,3 miljoner unika besökare per år, som tar del av information, forskningsnyheter och forum för diskussioner med patienter och experter.

- För oss som bolag innebär partnerskapet att vi blir en del av ett viktigt nätverk som ökar vår trovärdighet och gör det möjligt att knyta kontakter med patientorganisationer, läkare och forskare framförallt i USA men även globalt. Detta passar väl in i vår utveckling på vägen från preklinisk till klinisk fas, säger Tomas Eriksson, vd för A1M Pharma, i ett pressmeddelande.

A1M Pharma är beläget i Medicon Village i Lund. Under förra veckan meddelade bolaget att man anställt två nya chefer : Eddie Thordarson som tillträder som utvecklingschef i november och Rolf Gunnarsson, ny Director Medical Affairs på konsultbasis från och med september.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.112