23948sdkhjf

Visar upp lovande resultat

I en klinisk studie visar Sobi och Biogen upp positiva resultat med läkemedelskandidaten Alprolix mot blödarsjukdomen hemofili B.
Specialistläkemedelsbolaget Swedish Orphan Biovitrum, Sobi, och samarbetspartnern Biogen presenterar i dag interimsresultat från den kliniska studien B-Yond. Resultaten stödjer säkerheten och effekten av Alprolix vid långtidsbehandling, upp till två år, av personer med svår hemofili B.

Deltagare i den utökade öppna fas III-studien bibehöll låg frekvens av blödningar med profylaktisk behandling med en till två veckors mellanrum. Inga inhibitorer har rapporterats till dags dato, uppger bolaget.

- B-Yond ger oss den mest utförliga datamängden över lång tid för en långverkande koagulationsfaktor IX-behandling. Dessa interimsresultat stödjer effekt och säkerhet av Alprolix i behandlingen av både barn, vuxna och ungdomar, kommenterar Birgitte Volck, Chief Medical Officer på Sobi, i ett pressmeddelande.

Den aktiva substansen i Alprolix är koagulationsfaktor IX Fc fusionsprotein. I slutet av juni meddelade Sobi och Biogen att den europeiska läkemedelsmyndigheten EMA skulle inleda granskningen av bolagens ansökan om marknadsgodkännande för Alprolix i EU. Behandlingen har sedan tidigare godkänts på marknaderna i USA, Kanada, Japan och Australien.

Sobi utvecklar behandlingar mot ovanliga åkommor, med särskilt fokus på genetiska och inflammatoriska sjukdomar.

Läs mer om Sobi.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.063