23948sdkhjf

Han föreslås till Sanionas styrelse

Professor Carl Johan Sundberg från Karolinska Institutet har nominerats till det danska bolagets styrelse.
Aktieägarna i Saniona har föreslagit att Carl Johan Sundberg, leg läkare och professor i molekylär och tillämpad arbetsfysiologi vid Karolinska Institutet, tar plats i det danska forskningsbolagets styrelse. Han sitter även i styrelsen för bland annat Karolinska Development och kontraktstillverkaren Cobra Biologics.

Carl Johan Sundberg har erfarenhet av forskning och finansiering i både privata och publika bioteknikföretag i Sverige. Han är grundare till riskkapitalfonden Karolinska Investment Fund, med 60 miljoner euro, motsvarande 566 miljoner kronor, i portföljen. Där arbetade han som Investment Manager mellan åren 1999 till 2009.

Förutom detta är Carl Johan Sundberg chef för Avdelningen för Bioentreprenörskap vid Karolinska Institutet, ledamot i Internationella Olympiska Kommitténs Medicinska Kommission och vald ledamot för Kungliga Vetenskapsakademien av Ingenjörsvetenskapsakademien, IVA.

De aktieägare som nominerat honom till styrelsen representerar ungefär 37 procent av aktierna i Saniona. Aktieägarna ska rösta om nomineringen på en extra bolagsstämma den 4 september 2015.

Saniona specialiserar sig på jonkanaler i cellmembranet. Bolaget utvecklar läkemedel mot olika sjukdomar i det centrala nervsystemet, autoimmuna sjukdomar och smärta. Förra veckan fick University of Pennsylvania Treatment Research Centers, TRC, godkänt av den amerikanska läkemedelsmyndigheten FDA för sin Investigational New Drug-ansökan, IND, för Sanionas läkemedelskandidat NS2359. Nu ansöker TRC om offentlig finansiering för att genomföra en fas II-studie med NS2359 mot kokainberoende.

Saniona har sina rötter i danska Neurosearch. Bolaget handlas på Aktietorget.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.171