23948sdkhjf

Neurovive visar upp minussiffror

Redovisar en ökad omsättning med ett minskat resultat, och de slutliga resultaten från Circus-studien väntas under det tredje kvartalet.
I sin rapport från det andra kvartalet visar bioteknikbolaget Neurovive Pharmaceutical upp en nettoomsättning om 2,5 miljoner kronor. Under samma period året innan låg omsättningen på noll. Övriga rörelseintäkter uppgick till 0,38 miljoner (1,13).

Resultatet före skatt landade på -15,2 miljoner (-13,7) och resultatet per aktie var -0,54 kronor (-0,69).

Neurovive fokuserar sin verksamhet på utvecklingen av läkemedel som motverkar olika typer av vävnadsskador genom att skydda cellernas kraftverk mitokondrierna. Bolaget har ett antal prekliniska projekt under utveckling, och två projekt som nått klinisk fas: Ciclomulsion och Neurostat.

Den stora händelsen under det andra kvartalet var när Neurovive publicerade top line-resultatet från fas III-studien Circus, där patienter som genomgått ballongsprängning efter en hjärtinfarkt med ST-höjning, STEMI, behandlades med Ciclomulsion. Resultatet visade att behandlingen inte uppnådde studiens primära effektmått. Den negativa nyheten fick bolagets aktie att rasa.

Neurovives vd Mikael Brönnegård påpekade dock att topline-resultatet endast anger om studien har nått det primära effektmåttet eller ej , och inget annat. Bland annat framgår det inte hur långt bort från målet resultatet hamnade eller hur det såg ut med de sekundära effektmåtten. De slutliga resultaten ska visas upp under det tredje kvartalet.

I maj genomförde bolaget en nyemission riktad till amerikanska investerare , som fyllde kassan med 59 miljoner kronor efter emissionsutgifter. Syftet med pengarna var att finansiera fortsatta kliniska studier samt en framtida, eventuell marknadslansering av läkemedelskandidaten Ciclomulsion.

Neurovive Pharmaceutical är beläget i Medicon Village i Lund. I början av 2014 börsnoterades ett dotterbolag i Taipei, Taiwan , och i maj startade bolaget upp ännu ett dotterbolag, i franska Lyon . Där finns en kontraktsanställd person som jobbar med den pågående Circus-studien.

Läs mer om Neurovive Pharmaceutical.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.062