23948sdkhjf

”Nu gäller det att vi levererar”

Medicpens nya vd Anders Skarman har tagit fram en ny strategi för medtechbolaget.
I dag onsdag publicerade medtechbolaget Medicpen, som utvecklar tablettdispenseringssystemet Medimi, sin finansiella rapport från det första halvåret 2015. Nettoomsättningen uppgick till noll kronor, vilket kan jämföras med 3 581 kronor under motsvarande period förra året. Resultatet efter finansiella poster landade på -2,8 miljoner kronor (-3,0) och resultatet per aktie var -0,05 kronor.

Den 20 april tillträdde Anders Skarman som ny vd på Medicpen. Han kommer närmast från läkemedelsbolaget Boehringer Ingelheim, där han innehaft tjänster som produktchef, marknadschef och försäljningschef, både nationellt och internationellt. Han valdes ut med förhoppningen att få fart på bolagets marknads- och försäljningsaktiviteter. Det första steget har varit att ta fram en ny strategi.

- Jag har valt att fokusera på två kundsegment; läkemedelsindustri och e-hälsa. Inom båda dessa segment är det viktigt att vi är selektiva. Specialistläkemedel och dyra behandlingar är bra instegsmarknader för Medimi, säger han.

- Det har inte varit några problem att utveckla nya strategier på företaget. Nu gäller det att vi levererar.

Medicpen utvecklar systemet Medimi, en tablettdispenserare för hantering av medicinering, både för enskilda patienter och vid kliniska prövningar. Under sina första månader på bolaget har Anders Skarman träffat olika läkemedelsföretag och han berättar att intresset är stort. Däremot efterfrågas en helhetslösning.

- När vi arbetar med införsäljning mot läkemedelsindustrin behöver vi skärpa till våra argument. Jag vill att vi förutom att visa på att vi ökar följsamheten också tydligt visar på att vi ökar försäljningen av deras läkemedel. Vi behöver även arbeta med hur vi paketerar produkten.

- Medimi är en del i en helhetslösning där vi ska ha alla svar på vem som fyller tablettmagasinen, vem som hanterar logistik och hur varje Medimi har rätt dosinställningar. Vi måste därför utveckla ett helhetskoncept som gör att vi kan lösa hela kedjan från att doktorn skriver ut receptet till dess att patienten sätter in sitt magasin i Medimi.

Efter halvårets slut har Medicpen erhållit en order på drygt 100 000 kronor från en specialistklinik i Ungern. Bolaget har dessutom tankat kassan med cirka 8,6 miljoner kronor före emissionskostnader genom en riktad nyemission.

Bolaget har även förlängt sitt pågående avtal med Trial Acceleration Institute, TAI, förlängts. Det har hittills pågått i två år. Dessutom har Medicpen lämnat in en Medimi med CDMA, telekomteknik, till en amerikansk operatör för godkännande, vilket enligt bolaget har efterfrågats av kunderna.

Medicpen handlas i dag på Aktietorget. Finns det planer att ta bolaget till Stockholmsbörsen?

- Nej inte i dagsläget. Vi är fortfarande i en utvecklingsfas och därför passar vi bra på Aktietorget med vår storlek på bolaget.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.094