23948sdkhjf

Hägglund följer Reinfeldt

Förre socialministern Göran Hägglund kommer att ta plats i Investorägda vårdkoncernen Aleris styrelse. Sedan februari arbetar även förra sjukvårdslandstingsrådet Filippa Reinfeldt för Aleris där hon har en plats i koncernledningen.
Tidigare partiordförande för kristdemokraterna, tillika förre socialministern, Göran Hägglund meddelar nu att han går till Investorägda Vårdkoncernen Aleris. Förra hösten meddelade tidigare sjukvårdslandstingsrådet Filippa Reinfeldt att hon lämnade politiken och sedan den 1 februari ansvarar hon för Business Development och Public Affairs inom Aleris på Skandinavisk nivå. Hon ingår även i koncernledningen.

Aleris är ett privat vård- och omsorgsföretag i Sverige, Norge och Danmark med tjänster inom sjukvård, äldreomsorg och psykisk hälsa. Aleris ägs av Investor, har cirka 9 000 medarbetare och omsätter närmare 7 miljarder kronor.

– Jag vill gärna fortsätta att jobba med sjukvårds- och äldreomsorgsfrågor, säger Hägglund till TT.

För att undvika en snedvriden konkurrens föreslog för några år sedan en utredning att det införs karantänregler för politiker och höga tjänstemän som går till det privata näringslivet.

– De föreslog ett års karantän och nu har det nästan gått ett år. Sedan har vi en ny politisk ledning, det är andra kvastar som sopar nu. Det vore en väldig skillnad om en person byter jobb men har kvar sitt nätverk i ledande position, säger Göran Hägglund till TT.

Det var den 29 januari 2015 som Göran Hägglund, först via twitter, meddelade att han beslutat att avgå som partiledare för Kristdemokraterna. I samband ett extrating i april 2015 avgick han och efterträddes som partiledare av Ebba Busch Thor. Hägglund slutade då även som riksdagsledamot. Som socialminister slutade han i oktober 2014 då den nya rödgröna regeringen tillträdde.

Läs även Filippa Reinfeldt till Aleris .
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.063