23948sdkhjf

1 000 får gå från Lundbeck

Varslar för stora omstruktureringar i sin rapport för andra kvartalet, inklusive en minskning av personalen med ca 1 000.
Förändringarna kommer att påverka funktioner och kommersiella verksamheter hos det danska läkemedelsbolagets huvudkontor, i Europa och andra marknader. Vidare kommer 4,8 miljarder danska kronor att omklassificeras och inkluderas i forskning- och utvecklingskostnaderna för det andra kvartalet 2015. Detta baseras på förändringar i bokföringen efter att ledningen bestämt sig för att omvärdera vissa tidigare kapitaliserade produkträttigheter.

Lundbeck ökar fokus på följande produkter: Abilify Maintena, Brintellix, Northera, Onfi och Rexulti. Dessutom är planen att spara genom att omstrukturera alla funktioner på huvudkontoret, ytterligare minimera generella och administrativa funktioner i dotterbolagen samt utvidga det nystartade servicecentrumet i Krakow, Polen.

Förändringarna innebär bland annat också att en rad utvecklingsprojekt läggs ned. Inom forskning och utveckling har en rad sparinitiativ identifierats, bland annat nedläggning av utvalda projekt i tidigt forskningsstadium, enligt Lundbeck.

Den slutliga storleken på omstruktureringsprogrammet och uppsägningarna som är en del av det, är inte helt klar ännu men tillsammans ska de minska bolagets kostnader med tre miljarder danska kronor, med full effekt år 2017.

Lundbeck har de senaste åren genomfört en omfattande förändring av sin kommersiella infrastruktur, men det kommer alltså mer, enligt administrative direktören Kåre Schultz, som kom från Novo Nordisk tidigare i år.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.111