23948sdkhjf

Tillväxt för Elos

Visar upp en ökad orderingång men väntar sig en avmattning.
Elos Medtech, som bytt namn från Elos , redovisar ett resultat efter skatt på 7,6 miljoner kronor för kvarvarande verksamheter för det andra kvartalet 2015. Det kan jämföras med åtta miljoner under motsvarande period förra året. Resultatet per aktie uppgick till 1,25 kronor (1,32).

Nettoomsättningen uppgick till 139 miljoner kronor (101) och rörelseresultatet blev 15,6 miljoner kronor (11,1). Orderingången under andra kvartalet uppvisade en tillväxt om 32,4 procent.

- Vi ser dock en tillfällig avmattning inom marknadssegmentet Medical Devices, som vi bedömer kommer ha en något svagare utveckling i närtid. Vi har mycket hög aktivitet kring integrationen med Onyx på marknadssidan och förhoppningen är att vi även framöver kommer att se starka tillväxtsiffror inom marknadssegmentet Trauma och Spine, skriver vd Johannes Lind-Widestam i en kommentar i rapporten.

Elos Medtech tillverkar medicinteknik i form av bland annat dentala och ortopediska implantat och instrument. Bolagets verksamhet bedrivs i Sverige, Danmark, Kina och USA.

Läs mer om Elos Medtech.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.11