23948sdkhjf

Närmar sig klinisk fas

Den aktiva substansen är redo inför Follicums planerade studie på håravfall.
Det Lundabaserade forskningsföretaget Follicum, som utvecklar den peptidbaserade läkemedelskandidaten FOL-005 mot håravfall och oönskad hårväxt , har nu en färdig aktiv substans som är redo för kliniska studier.

Nyheten kommer efter att bolaget i juni aviserade ett nytt samarbete med Polypeptide Group som skulle designa den aktiva substansen inför en planerad klinisk fas I/II-studie som ska inledas i Tyskland vid årsskiftet. Det är detta arbete som nu är avklarat och nu finns en peptid som tillverkats enligt GMP-standard, Good Manufacturing Practice. En stor mängd har producerats och förhoppningen är att kunna täcka behovet i både den planerade kliniska studien och uppföljande studier.

Nu ska Follicums andra partner, kontraktsutvecklaren och –tillverkaren Recipharm, ta över bollen och formulera en produkt som ska användas i studien. Recipharm ska dessutom utveckla och utvärdera analysmetoder till behandlingen.

I samband med denna nyhet publicerade Follicum en nulägesrapport som visar att bolaget håller sig till sin satta tidsplan.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.188