23948sdkhjf

Brighter till domstol

Kräver ersättning från före detta samarbetspartnern.
Medtechbolaget Brighter meddelade i går onsdag en juridisk process mot sin före detta utvecklingspartner, medtechutvecklaren Hot Swap. Anledningen är den avbrutna lanseringen av Brighters första produkt Brighter One, som enligt bolaget var en följd av bristande kvalitet i Hot Swaps arbete.

- Vi avbröt lanseringen eftersom det Hot Swap levererade var undermåligt. Hot Swap klarade helt enkelt inte av att upprätthålla den höga kvalitetsnivå vi tydligt specificerat. Kostnaderna för utvecklingen vill vi få ersatta, plus ersättning för bland annat utebliven vinst som den avbrutna lanseringen medfört, säger Truls Sjöstedt, Brighters vd och grundare, i ett pressmeddelande.

Summan som Brighter kräver är cirka 34,8 miljoner kronor samt rättegångskostnader.

Anledningen till den juridiska processen är enligt Brighter att Hot Swap inte mötte bolagets begäran om ansvarstagande.

- Enligt min mening är det är ingen tvekan om vem som gjort rätt och vem som gjort fel i det här fallet, vilket också understryks av Hot Swaps agerande. Bland annat har Hot Swap hävdat ”bättre rätt” till ett patent som Brighter ansökt om, trots att Hot Swap avskrivit sig alla sådana rättigheter i avtalet mellan parterna, säger Truls Sjöstedt i pressmeddelandet.

Brighters produkt Brighter One är en kombinationsprodukt för patienter med diabetes typ I eller II. Instrumentet kan ta och analysera blodprover samt injicera rätt mängd insulin i patienten och journalföra detta. Journalen kopplas till en molntjänst. Med nästa generations Brighter One sker uppkopplingen automatiskt via mobilnätet, utan sladdar eller krav på egen internetuppkoppling. Informationen kan sedan delas med exempelvis läkare eller föräldrar.

Nästa generations Brighter One kommer att vara den första versionen som når marknaden efter den avbrutna lanseringen i februari.

Stockholmsbaserade Brighter handlas på First North.

Läs mer om Brighter.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.078