23948sdkhjf

Positivt från Hansa Medical

Visar upp positiva resultat för sitt sepsistest i en ny studie.
På sin hemsida har tidskriften Critical Care Medicine publicerat resultat från en multicenterstudie på diagnostik av blodförgiftning, sepsis. I studien jämförs Hansa Medicals CE-märkta HBP-analys, som mäter plasmanivåerna av heparinbindande protein, HBP, med andra metoder.

I studien, Impressed , ingick 759 patienter som kommit in till kliniker i Sverige, USA och Kanada mellan åren 2011-2014 med symptom på infektion.

Resultaten visade att 78 procent av de patienter som utvecklade svår sepsis inom 72 timmar hade förhöjt plasma-HBP. De visade dessutom att HBP var en bättre markör än andra när det gällde att förutse svår sepsis, jämfört med bland annat procalcitonin, kvantifiering av vita blodkroppar, CRP och laktat.

Hansa Medical har sedan år 2009 ett kommersialiseringsavtal för sin HBP-analys med Axis-Shield Diagnostic, som ger bolaget rätt till milstolps- och royaltyutbetalningar.

- Resultaten från Impressed-studien är lovande, och Axis-Shield utvecklar den globala marknaden för HBP-tester, samt arbetar för att ingå licensavtal med globala IVD-aktörer (in vitro-diagnostik). För att ytterligare stärka det kliniska underlaget för HBP-test, koordinerar Axis-Shield för närvarande ytterligare kliniska studier med HBP i USA, Europa, Kina, Sydkorea och Indien. Axis-Shield utvecklar också alternativa versioner av HBP-test för förbättrad rutinmässig klinisk tillämpning, säger Anil Vasishta, vd på Axis-Shield Diagnostics, i ett pressmeddelande.

Läs mer om Hansa Medical.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.125