23948sdkhjf

Inleder nya studier

CLS startar nya studier med sin cancerterapi i Frankrike, Italien och Sverige.
Clinical Laserthermia Systems , CLS, har fått godkänt för att genomföra en ny klinisk studie i Frankrike. Där kommer bolagets medicintekniska cancerbehandling immunstimulerande interstitiell lasertermoterapi, im ILTCLS, att testas på patienter med avancerad bukspottskörtelcancer.

Studien ska genomföras vid Institut Paoli-Calmettes, IPC, i Marseille, Frankrike. Den kommer att samordnas med en klinisk prövning som CLS genomför tillsammans med Universitetssjukhuset i Verona, Italien , som meddelades i förra veckan. Studierna i Frankrike och Italien kommer att omfatta fem respektive tio patienter. De kommer att sträcka sig fram till december 2017.

- Genom att samordna studierna får vi ett större patientunderlag inom en indikation, bukspottskörtelcancer, som har hög prioritet för oss. Båda sjukhusen har ett stort kunnande inom området och har tidigare samarbetat i andra typer av studier. IPC är också en del av Uni Cancer som är en sammanslutning av 20 cancersjukhus i Frankrike och därmed representerar en stor framtida kommersiell möjlighet för CLS, säger Lars-Erik Eriksson, vd för CLS, i ett pressmeddelande.

CLS har för tillfället flera pågående studier i olika länder. Under föregående vecka meddelade bolaget att en ny studie fått etikgodkännande för att genomföras i Sverige. I studien, som genomförs i samarbete med Skånes Universitetssjukhus i Malmö, testas im ILTCLS som behandling av prostatacancer. Studien kommer att omfatta tio patienter och förväntas pågå i drygt ett år.

Lundabaserade CLS handlas på Aktietorget.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.548