23948sdkhjf

Lägger ner arbetet med hjärtinfarkt

Efter negativa resultat från fas III-studien Circus avslutar Neurovive sin utveckling mot akut hjärtinfarkt.
Neurovive Pharmaceutical avbryter utvecklingen av Ciclomulsion mot akut hjärtinfarkt efter det att resultatet från fas III i Circus-studien visar att Ciclomulsion inte hade någon terapeutisk effekt. Resultaten bekräftade dock Ciclomulsions säkerhetprofil. I början av juni i år redovisades negativa topline-resultat från studien och nu avbryts alltså utvecklingen mot akut hjärtinfarkt.

Bioteknikbolagets aktie rasade under den inledande måndagshandeln efter beskedet. Vid 9.20-tiden på måndagen var aktien ned runt 38 procent.

Nu ökar bolaget istället sitt fokus på utvecklingen av Ciclomulsion mot akuta njurskador samt på utvecklingen av övriga läkemedelskandidater.

Fas II i den så kallade Ciprics-studien med Ciclomulsion som förbehandling för akut njurskada i samband med omfattande kirurgiska ingrepp kommer att fortsätta, samt även fas II-studien Chic med Neurostat för traumatisk hjärnskada.

Neurovive håller ett informationsmöte i hörsalen på Medicon Village torsdag 10 september 2015 för att presentera resultaten från Circus-studien och dess följder för Ciclomulsion, samt informera om utvecklingen av bolagets övriga läkemedelskandidater.

Neurovive Pharmaceutical är beläget i Medicon Village i Lund. Bolaget fokuserar sin verksamhet på utvecklingen av läkemedel som motverkar olika typer av vävnadsskador genom att skydda cellernas kraftverk mitokondrierna. Bolaget har ett antal prekliniska projekt under utveckling, och två projekt som nått klinisk fas. Både Ciclomulsion och läkemedelskandidaten Neurostat har den aktiva substansen cyklosporin A.

Läs mer om Neurovive Pharmaceutical.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.109