23948sdkhjf

Scibase förbereder ansökan

Efter positiva resultat med sitt instrument för detektion av malignt melanom förbereder bolaget en marknadsansökan för den amerikanska marknaden.
Det Stockholmsbaserade diagnostikbolaget Scibase, som tog klivet in på börslistan First North i början av juni , säljer det portabla instrumentet Nevisense för objektiv, icke-visuell detektion av hudcancerformen malignt melanom. Där används tekniken elektrisk impedansspektroskopi, EIS, för att mäta motståndet i hudvävnaden i leverfläckar som pekats ut som misstänkta av en dermatolog.

I dag måndag meddelar Scibase att resultat från en studie, Reader Study, med Nevisense visar att instrumentet förbättrar detektionen av malignt melanom.

I studien kombinerades Nevisense med utlåtanden från 41 amerikanska dermatologer som utvärderat 141 slumpmässigt utvalda, potentiellt farliga hudförändringar via nätet. Utvärderingen gjordes först med ett fotografi av varje fläck samt bakgrundsinformation om varje patient och sedan med information från Nevisense.

- Vi är väldigt nöjda med resultaten. Studien var FDA:s sista krav för vår pre-market-approval, PMA, om godkännande av Nevisense för den amerikanska marknaden. Nu när vi framgångsrikt har genomfört studien kan vi färdigställa och lämna in vår ansökan, säger Simon Grant, vd på Scibase, i ett pressmeddelande.

Scibase räknar med att lämna in sin PMA-ansökan till FDA innan slutet av 2015.

I juni anställdes Maria Näslund från St Jude Medical i Uppsala som ny produktchef på Scibase. Rollen innebär bland annat att hon kommer att vara delaktig i utvecklingen av nästa generations Nevisense, som ska vara lättare att använda. Bland annat ska instrumentets storlek minskas.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.078