23948sdkhjf

Hon ansvarar för kliniska studier på PCG

Catherine Pham är kvalitetsansvarig för kliniska studier på kontraktsforskningsföretaget.
I augusti tillträdde Catherine Pham som Senior Quality Assurance Manager på det svenska kontraktsforskningsföretaget PCG Clinical Services, en del av Pharma Consulting Group som inriktar sig mot kliniska prövningar.

Genom sin nya roll kommer Catherine Pham främst att ansvara för att processer och projekt uppfyller kundernas förväntningar samt lever upp till nationella och internationella regulatoriska krav och PCG:s interna kvalitetsstandarder.

I grunden har Catherine Pham en doktorsexamen i läkemedelskemi. Hon har drygt 13 års erfarenhet av kvalitetssäkring inom kontraktsforskning och hon kommer närmast från en tjänst som Lead Quality Assurance på Uppsala Clinical Research Centre, UCR.

PCGs tjänster riktar sig till partners över hela världen. I april inledde CRO-bolaget ett samarbete med det Stockholmsbaserade forskningsbolaget Karessa . Karessa utvecklar nya behandlingar mot erektil dysfunktion baserade på bolagets egen drug delivery-plattform; en film som fästs i munslemhinnan där den frisläpper läkemedel direkt till blodomloppet tills den lösts upp. Syftet är att få en snabbare och mer stabil effekt än de behandlingar som finns tillgängliga i dag.

PCG ska hjälpa till med arbetet med att ta en behandling med sildenafil, den aktiva substansen i Pfizers Viagra, genom kliniska studier fram till en eventuell registrering. Planen är att inleda kliniska studier under år 2015.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.078