23948sdkhjf

Han lämnar Neurovive

Bolagets vd Mikael Brönnegård lämnar sin tjänst.
Neurovive Pharmaceutical meddelar i dag att Mikael Brönnegård lämnar sin tjänst som det Lundabaserade bolagets vd i dag.

Rekryteringsprocessen för att hitta en efterträdare har påbörjats. Under tiden tar bolagets vice vd Jan Nilsson över tyglarna som tillförordnad vd. Han har bland annat erfarenhet från tjänster som rörde olika delar i läkemedelsutvecklingsprocessen på Schering-Plough. Han har dessutom varit vd för bioteknikbolaget Tripep.

- Vi vill tacka Mikael Brönnegård för hans insatser och önskar honom lycka till i kommande uppdrag. Tidpunkten är nu lämplig för att låta en ny vd ta över och driva bolaget vidare. Styrelsen är övertygad om att Jan Nilsson har den erfarenhet som krävs för att leda bolaget tills en ny vd har rekryterats, säger Gregory Batcheller, Neurovives styrelseordförande, i ett pressmeddelande.

Nyheten om Mikael Brönnegårds avgång kommer dagen efter Neurovives meddelade om att utvecklingen av Ciclomulsion mot akut hjärtinfarkt avslutats, efter negativa resultat från fas III-studien Circus.

Neurovive Pharmaceutical är beläget i Medicon Village i Lund. Bolaget fokuserar sin verksamhet på utvecklingen av läkemedel som motverkar olika typer av vävnadsskador genom att skydda cellernas kraftverk mitokondrierna. Bolaget har ett antal prekliniska projekt under utveckling, och två projekt som nått klinisk fas. Både Ciclomulsion och läkemedelskandidaten Neurostat har den aktiva substansen cyklosporin A.

Läs mer om Neurovive Pharmaceutical.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.124