23948sdkhjf

Framåt för konsulterna

Kristina Eliason, Linda Tinelius och David Albenius är nya i life science-teamet på Hays, där efterfrågan på specialkompetenser ökar.
Under våren utökades life science-teamet på bemanningsfirman Hays med tre nya konsulter. En av dessa är David Albenius som tillträdde som researcher i mars och nu har blivit befordrad till rekryteringskonsult. I sin nya tjänst kommer han att arbeta tillsammans med Linda Tinelius, som började arbeta som rekryteringskonsult på Hays i februari. Hon har erfarenhet från andra bemanningsföretag som Poolia och Manpower.

Ny på bolaget är även Kristina Eliason som tillträdde i maj.Hon kommer att arbeta med permanenta rekryteringar av främst utländsk kompetens.Kristina Eliason har erfarenhet från tjänster inom bland annat sälj och marknad på biotechbolag samt forskning och utveckling, FoU, på Astrazeneca.

Anledningen till utökningen av gruppen är enligt Hays att det finns en ökad efterfrågan på konsulter hos life science-bolagen. Några av life science-teamets kunder är Astrazeneca, Shire och Johnson and Johnson.

- Life science-industrin är en mogen marknad för att arbeta med temporära konsulter då bolagen har sett ett värde att använda rätt kompetens på rätt plats. Istället för att anställa en kompetens väljer man att arbeta mer rörligt med olika typer av specialiserade konsulter som därmed kan skapa värde i olika faser av en produkts resa, säger Helena Marteus, avdelningschef på Hays.

Hon tillägger att när kundernas efterfrågan på sådana specialkompetenser ökar så måste teamet anpassas efter det.

- Kompetenser som våra kunder upplever utmanande att tillsätta är exempelvis erfarna hälsoekonomer och kandidater inom Regulatory affairs med CMC-kompetens. Vår omsättning har ökat med 60 procent och vi planerar att anställa ytterligare under 2015-2016, säger Helena Marteus.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.078