23948sdkhjf

Neråt för Oasmia

Förlusten ökar för bolaget som enligt sin vd går in i en ny fas.
I sin rapport från det första kvartalet 2015, som sträcker sig mellan maj-juli, visar läkemedelsbolaget Oasmia upp ett resultat efter skatt på -39,8 miljoner kronor. Det kan jämföras med -33 miljoner kronor under motsvarande period år 2014. Även nettoomsättningen gick neråt. Den landade på 0,2 miljoner kronor (1). Rörelseresultatet uppgick till -37,8 miljoner kronor (-30,4) och resultatet per aktie var -0,41 kronor (-0,38).

I maj tillträdde Mikael Asp som ny vd för bolaget. Han efterträdde Julian Aleksov, som istället tog över rollen som styrelseordförande efter Joel Citron.

Under det första kvartalet ansökte Oasmia om börsnotering på Nasdaq i USA.

- Oasmias pågående notering på Nasdaq US, som förväntades slutföras i augusti, har förlängts. Stängningen beräknas vara klar inom kort, kommenterar bolaget i sin kvartalsrapport.

Under perioden tog bolaget dessutom tillbaka de globala rättigheterna till de veterinärmedicinska produkterna Paccal Vet och Doxophos Vet från distributören Zoetis. Som en följd av detta etablerade Oasmia att dotterbolag i USA som ska ansvara för försäljning och marknadsföring på den amerikanska marknaden från och med den första oktober.

Efter kvartalets slut publicerade Oasmia resultat från en studie där det egna cancerläkemedlet Paclical jämfördes med Celgenes Abraxane som behandling av metastatisk bröstcancer. Resultaten visar att båda produkterna har en liknande farmakokinetisk profil.

- Detta är en stark indikation på att de båda läkemedlen har en liknande effekt, men där Paclical inte innehåller något humant albumin. I ljuset av detta ser vi med tillförsikt fram emot en ny spännande fas i Oasmias utveckling. Abraxane, som marknadsförs av Celgene, är den enda liknande produkten som finns på marknaden i dagsläget och försäljningen förväntas överstiga en miljard USD under 2015, säger Oasmias vd Mikael Asp i rapporten.

Läs mer om Oasmia.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.063