23948sdkhjf

Sanofi och Google i diabetessamarbete

Tar fram nya instrument för diabetespatienter.
Förra veckan meddelade franska Sanofi att läkemedelsbolaget har ingått ett samarbete med it-jätten Googles life science-team. Där ska fokus läggas på sjukdomarna diabetes typ 1 och 2.

Syftet med samarbetet är att ta fram instrument för att hantera behandlingen av de kroniska sjukdomarna, genom sensorer och kontinuerlig analys av bland annat blodglukos och glykosylerat hemoglobin samt information från patienterna. Målet är att på så sätt underlätta för varje patient att hålla koll på sin behandling.

För att åstadkomma detta ska Sanofi bidra med sin kunskap inom diabetes medan Google bidrar med expertis inom småskalig elektronik och dataanalys.

Life science-teamet på Google har sedan tidigare bland annat tagit fram en kontaktlins för mätning av blodglukos hos diabetespatienter. Den utvecklas nu i samarbete med schweiziska Novartis. I slutet av augusti meddelade Google att ett nytt dotterbolag skulle bildas av life science-teamet som från början har varit en del av företagets hemlighetsfulla forskningsavdelning Google X.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.094