23948sdkhjf

Follicum i tyskt samarbete

Håravfallsbolaget inleder samarbete med forskargrupp i Berlin.
Tidigare i år meddelade Follicum att en klinisk studie ska inledas i Tyskland vid årsskiftet 2015/2016. Nu har bolaget inlett ett samarbete med forskargruppen Clinical Research Center for Hair and Skin Science, CRC, i Berlin för att genomföra studien.

Syftet med den planerade kliniska fas I/II-prövningen är att studera säkerhet och effekt hos bolagets läkemedelskandidat FOL-005 som i prekliniska studier har visat sig ha både en hårtillväxtstimulerande, och -hämmande effekt. Hur det blir beror på vilken vilken del i tillväxtfasen som hårsäckarna befinner sig i.

Tillsammans ska Follicum och CRC planera prövningen och lämna in en ansökan till det tyska läkemedelsverket Bfarm. I oktober avser parterna sedan att teckna ett samarbetsavtal för genomförandet av studien.

- Vi kan glädjande meddela att arbetet flyter på enligt plan och att vi avser teckna komplett avtal med CRC för genomförande av den kommande kliniska studien. Valet av klinik för studien grundar sig i att CRC har mycket god kunskap om Follicums verksamhetsområde och vi känner oss trygga med CRC som samarbetspartner. Vi har även i detta samarbete knutit till oss universitetsprofessor Dr. Ulrike Blume-Peytavi som så kallad Key Opinion Leader, säger vd Jan Alenfall i ett pressmeddelande.

Läs mer om Follicum.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.078