23948sdkhjf

Satsar på tillverkning av biologiska läkemedel

Astrazeneca köper en ny fabrik för biologiska läkemedel i Colorado och rekryterar ny personal.
Läkemedelsjätten Astrazeneca har i dag fredag köpt en ny fabrik i amerikanska Boulder, Colorado, från Amgen. Fabriken används för tillverkning av biologiska läkemedel.

Planen är nu att utöka facilitetens kapacitet som i slutändan ska fördubblas. För att åstadkomma detta inleds rekrytering av personal till fabriken omgående. Sett över en längre tid kan fabriken ge upphov till uppemot 400 nya högkvalificerade jobb.

Förväntningen är att fabriken ska vara redo för kommersiell produktion sent år 2017.

I dagsläget utgör biologiska läkemedel hälften av Astrazenecas pipeline, med 120 utvecklingsprogram varav 30 befinner sig i klinisk fas.

- Den nya sajten kommer att spela en viktig roll i vår framtida kommersiella produktion och ger Astrazeneca Medimmune, vårt dotterbolag för forskning och utveckling av biologiska läkemedel, den flexibilitet och kapacitet som krävs för att möta behoven hos vår växande portfölj av biologiska läkemedel, säger Pam Cheng, vice vd operations and IT sedan juni , i ett pressmeddelande.

Den nya faciliteten i Colorado är en del av Astrazenecas expansion inom produktionskapacitet för biologiska läkemedel. Den följer efter en satsning i amerikanska Frederick, Maryland, samt den nya fabrik som byggs upp i Gärtuna utanför Södertälje .

Läs mer om Astrazeneca.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.064