23948sdkhjf

Astrazeneca i nytt bioinformatiksamarbete

Använder data från kliniska studier för att individanpassa behandlingen av cancerpatienter.
I ett nytt samarbete ska brittiska University of Manchester och läkemedelsbolaget Astrazeneca använda bioinformatiska analyser av data från kliniska studier för att underlätta implementeringen av individanpassad medicin, personalized medicine, för cancerpatienter.

Astrazeneca satsar 11,5 miljoner pund, motsvarande 146 miljoner kronor, på samarbetet som sträcker sig över fem år. Arbetet ska genomföras av Centre for Cancer Biomarker Sciences vid Manchester Cancer Research Centre tillsammans med det brittiska cancercentret The Christie NHS Foundation Trust.

Målet är bland annat att utveckla ett bioinformatiksystem för att analysera data från kliniska studier i realtid och omvandla informationen till enkla grafer som kan ligga till grund för cancerläkares beslut kring behandlingar. Samarbetet kommer också att ge stöd till utbildningar inom klinisk forskning och modellering av farmakokinetik och –dynamik.

- Det här samarbetet kommer att göra det möjligt för oss att inkorporera viktig data från kliniska studier i ett format som kan utvärderas i realtid av hälso- och sjukvården och matchas med information om cancerbehandlingar. Vi kommer att kunna modifiera kliniska prövningsprogram efter resultaten och hjälpa läkare att fatta bättre och snabbare individanpassade beslut när det gäller behandlingen av patienter, säger Mene Pangalos, Executive Vice President, Innovative Medicines and Early Development, i ett pressmeddelande.

Läs mer om Astrazeneca.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.078