23948sdkhjf

Positivt i njurstudie

Lundabaserade Hansa Medicals läkemedelskandidat visar effekt i fas II.
Det First North-listade bioteknikbolaget Hansa Medicals kliniska fas II-studie med läkemedelskandidaten IdeS har uppvisat positiva resultat. Det framgår av ett pressmeddelande.

Ides är ett proteolytiskt bakteriellt enzym som bryter ner Ig G-antikroppar. Syftet med en Ides-behandling inför en transplantation är att eliminera de antikroppar som riktas mot human leukocyte antigen, HLA. På så vis undviker man att immunförsvaret hos personer med sådana antikroppar, HLA-sensitiserade personer, stöter bort organet.

Den nyligen avslutade studien visade att IdeS effektivt kan minska nivån anti-HLA-antikroppar till nivåer som är acceptabla för transplantation, och att preparatet har en acceptabel säkerhetsprofil.

Ides testas för tillfället i två parallella kliniska fas II-prövningar med fokus på njurtransplantation. Den ena genomförs tillsammans med Akademiska sjukhuset i Uppsala och Karolinska universitetssjukhuset i Huddinge . Den är prövarinitierad och leds av professor Stanley Jordan vid Cedars-Sinai Medical Center i Los Angeles, USA.

Hansa Medical är beläget i bioteknikbolaget Active Biotechs lokaler i Lund.

Läs mer om Hansa Medical.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.078