23948sdkhjf

Lovande för A1M

Ny studie ger stöd till bolagets diagnostikmetod.
Forskningsbolaget A1M Pharmas huvudfokus ligger på diagnos och behandling av havandeskapsförgiftning, preeklampsi. Bolaget meddelar i dag tisdag att en ny studie ger stöd till diagnostikmetoden. Studien genomfördes av forskare vid Lunds universitet som är knutna till bolaget och resultaten har publicerats i den vetenskapliga tidskriften Plos One.

I studien användes diagnostikmetoden för att mäta olika biomarkörer i blodprov från 150 gravida kvinnor. Resultaten visar, i likhet med tidigare genomförda studier, att fosterhemoglobin och alfa-1-mikroglobulin, A1M, är förhöjda i blodet hos kvinnor med havandeskapsförgiftning. Båda mäts med hjälp av A1M:s diagnostikmetod. Resultaten visar även att skyddsproteinerna haptoglobin och hemopexin är kraftigt sänkta hos dessa kvinnor.

Resultaten ger stöd till A1M Pharmas diagnostikmetod men även till den behandling som bolaget utvecklar. De visar nämligen på en starkare koppling än vad som tidigare var känt mellan fosterhemoglobin och utveckling av havandeskapsförgiftning och A1M Pharmas läkemedelskandidat verkar genom att oskadliggöra det fria hemoglobinet.

- Resultaten från den här omfattande studien är mycket uppmuntrande för sannolikheten att vi skall lyckas med vårt diagnostikprojekt. Vi siktar på att den nuvarande utvecklingsfasen skall vara klar under 2016 för att då kunna teckna ett samarbets- eller licensavtal med en partner. Därefter kommer vi att kunna ta metoden resterande väg till marknad på ett effektivt sätt, säger A1M Pharmas vd Tomas Eriksson i ett pressmeddelande.

- Det är spännande att vi nu kan visa på en ännu starkare koppling mellan förhöjda nivåer av fosterhemoglobin och utveckling av havandeskapsförgiftning än vad som varit känt tidigare. Detta stärker vår övertygelse om att vår behandlingsmetod är rätt väg att gå och bådar gott inför förväntade framtida kliniska studier, tillägger han.

A1M Pharma är beläget i Medicon Village i Lund.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.094