23948sdkhjf

Han tar plats i life science-gruppen

Hjärnforskaren Thomas Insel ska hjälpa Googles life science-grupp med utvecklingen av tekniker för mentala sjukdomar.
Neuroforskaren och psykiatrikern Thomas Insel har rekryterats till Googles life science-grupp. Han kommer närmast från en 13-årig tjänst som direktör för National Institute of Mental Health, NIMH, som är en del av den amerikanska folkhälsomyndigheten NIH. Thomas Insel har även varit vice-ordförande för NIH:s neurologiprogram Brain Research through Advancing Innovative Neurotechnologies, Brain.

Life science-teamet på Google har bland annat tagit fram en kontaktlins för mätning av blodglukos hos diabetespatienter. Den utvecklas nu i samarbete med schweiziska Novartis. Syftet med rekryteringen av Thomas Insel är att se hur gruppens tekniker kan anpassas för mentala sjukdomar.

- Life science-gruppens mål är att utveckla tekniker för tidigare upptäckt, mer effektiv prevention och förbättrad behandling av allvarliga sjukdomar. Min uppgift är att undersöka hur detta arbete kan appliceras på mentala sjukdomar, skriver Thomas Insel i en kommentar till sin avgång från NIMH.

I slutet av augusti meddelade Google att ett nytt dotterbolag skulle bildas av life science-teamet som från början har varit en del av företagets hemlighetsfulla forskningsavdelning Google X.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.078