23948sdkhjf

Tredubblar antalet patienter

Bioinvent ökar antalet patienter i en planerad studie och adderar en kontrollgrupp.
Lundabaserade Bioinvent och samarbetspartnern University of Pennsylvania har beslutat att expandera den planerade kliniska fas II-studien med antikroppen BI-505, bland annat genom att inkludera en kontrollgrupp. Detta för att öka kvaliteten i studiedata och påskynda utvecklingen av ett potentiellt nytt läkemedel mot blodcancersjukdomen multipelt myelom. Det framgår av ett pressmeddelande.

Fas II-studien kommer inkludera patienter vilka genomgår ASCT och cellgiftsbehandling med högdosmelfalan, HDM. Antalet patienter som erhåller tilläggsbehandling med BI-505 kommer utökas, från tidigare aviserade 30, till 45 patienter. Dessutom kommer en kontrollgrupp med totalt 45 patienter adderas till studien, vilka endast erhåller standardterapin. Sammantaget tredubblas antalet patienter i studien, jämfört med tidigare kommunicerad plan.

Den kliniska effekten av BI-505 kommer att utvärderas 100 dagar efter transplantation samt efter ett år. Samtliga patienter kommer dessutom att följas under upp till fem år för att utvärdera progressionsfri överlevnad.

Trots det mer ambitiösa upplägget beräknas studien kunna initieras i enlighet med den tidigare kommunicerade tidplanen, heter det.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.094