23948sdkhjf

Köper virtual reality-teknik

Brighter köper e-hälsoföretaget Division By Zero.
Medtechbolaget Brighter har åtagit sig att köpa samtliga aktier i Division By Zero. E-hälsoföretaget har utvecklat verktyget Jdome Bike Around, där användaren sitter på en cykel i en sfär där valfri miljö kan visas med hjälp av Google Street View. Jdome Bike Around används för rehabilitering av bland annat strokepatienter.

First North-noterade Brighter utvecklar kombinationsprodukten Brighter One för patienter med diabetes typ I eller II. Instrumentet kan ta och analysera blodprover samt injicera rätt mängd insulin i patienten och journalföra detta i en molntjänst. Förhoppningen med förvärvet av Division By Zeros teknik är att kunna inkorporera metoden för att mäta mänskliga reaktioner på riktad stimulans i Benefit Loop, Brighters plattform för att samla in, behandla, analysera och återföra data i behandlingskedjan.

- Augmented reality- och virtual reality-tekniken lockar många investerare och bolag som Google, Facebook och Nokia har redan börjat slåss om marknaden. Se exempelvis Oculus som blev uppköpta av Facebook eller Googles investeringar i Magic Leap. Att kombinera virtual reality med insamling och analys av data kan bli mycket intressant, säger Truls Sjöstedt, Brighters vd och grundare, i ett pressmeddelande.

- Brighters vision om datadriven hälsovård med användarens egen kropp och själ i centrum är oerhört stark. Med den teknik vi utvecklat baserad på Microsofts Kinect-teknologi skapas många nya möjligheter att hämta viktig feedback från användaren, information som kan användas för att bland annat justera terapier, medicinering och förbättra uppföljning, säger John Nilsson, grundaren till Division By Zero, i ett pressmeddelande.

Förvärvet finansieras genom en apportemission som motsvarar 2,70 Brighter-aktier per aktie i Division By Zero. Baserat på den volymviktade genomsnittliga betalkursen för Brighters aktie under de trettio närmaste handelsdagarna före offentliggörandet av erbjudandet till aktieägarna i Division By Zero har styrelsen i Brighter beräknat vederlaget för apportegendomen till drygt 6,1 miljoner kronor.

90,2 procent av Division By Zeros aktieägare har accepterat erbjudandet och tecknat avtal om försäljning av sina aktier.

När köpet är avklarat kommer Division By Zero att bli ett dotterbolag till Brighter som kommer att fortsätta försäljningen av verktygen Jdome Bike Around och Walk Around. Utvecklingsarbetet kommer dock att skötas av Brighter.

Läs mer om Brighter.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.078