23948sdkhjf

Får patent i USA

Pledpharma får patent för den aktiva substansen i läkemedelskandidaterna Pledox och Aladote.
Det Stockholmsbaserade bioteknikbolaget Pledpharma har erhållit en Notice of Allowance från det amerikanska patentverket United States Patent and Trademark Office, USPTO. Där anges det att bolagets patentansökan för den aktiva substansen i läkemedelskandidaterna Pledox och Aladote, calmangafodipir, kommer att godkännas.

Patentet gäller fram till december år 2032.

- Substanspatentet för Pledox och Aladote ger ett starkt immaterialrättsligt skydd på den amerikanska marknaden och är därmed av stort värde för oss, inte minst vid förhandlingar med potentiella licenstagare till vårt längst framskridna projekt Pledox. Den patentansökan för vilket vi nu erhållit en Notice of Allowance är den mest centrala i vår breda patentportfölj, säger Pledpharmas vd Jacques Näsström i ett pressmeddelande.

Pledox är det projekt hos Pledpharma som kommit längst i sin utveckling. Syftet med läkemedelskandidaten är att motverka nervskador i samband med cellgiftsbehandling. Under våren visade Pledox positiva resultat i fas IIb-studien Pliant , där patienterna hade avancerad tjock- och ändtarmscancer och behandlades med cellgiftskombinationen Folfox.

Läkemedelskandidaten Aladote är tänkt att bli en behandling för att motverka leverskador vid överdosering av smärtläkemedlet paracetamol. Bolaget planerar nu en klinisk fas II-studie med kandidaten.

Pledpharma har dessutom publicerat lovande resultat från en mindre fas IIa-studie med substansen PP-099 mot bestående hjärtskador efter en hjärtinfarkt.

Läs mer om Pledpharma.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.063