23948sdkhjf

Laddar för snabbare utveckling

A1M Pharma utökar faciliteterna i Lund med fler kontor och utvecklingslabb.
Forskningsbolaget A1M Pharma utökar sina lokaler i Medicon Village i Lund. Bland annat har bolaget skaffat nya labb till sitt utvecklingsarbete.

A1M Pharmas huvudfokus ligger på diagnos och behandling av havandeskapsförgiftning, preeklampsi. De nya labblokalerna kommer främst att användas för utveckling av diagnostikprojektet samt för produktion av bolagets läkemedelskandidat för experimentellt bruk. Syftet är att öka utvecklingskapaciteten och ge stöd till det prekliniska arbetet fram till klinisk fas I.

- Den här utökningen av våra lokaler gör att vi kan intensifiera verksamheten genom att tillverka A1M och bedriva preklinisk utveckling i egna labblokaler. Förändringen är signifikant för den spännande utvecklingsfas som bolaget är inne i inom behandling och diagnostik för havandeskapsförgiftning, säger Tomas Eriksson, A1M Pharmas vd, i ett pressmeddelande.

A1M Pharmas läkemedelskandidat baseras på alfa-1-mikroglobulin, A1M. Det är ett kroppseget protein med antioxidativa och vävnadsreparerande egenskaper.

De nya lokalerna är, precis som A1M Pharma, belägna i Lund Life Science Incubator i Medicon Village.

Läs mer om A1M Pharma.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.127