23948sdkhjf

Lägger ner dotterbolaget

Geccodots läggs ner när moderbolaget Genovis lägger allt fokus på enzymmarknaden.
I samband med en omorganisation har det Lundabaserade labtechföretaget Genovis, som utvecklar och säljer enzymer för utveckling och kvalitetskontroll av biologiska läkemedel, beslutat att lägga ner dotterbolaget Geccodots. Där har fokus legat på användningen av nanoteknik för att utveckla en ny typ av kontrastmedel för medicinsk avbildning.

Genom nedläggningen går alla dotterbolagets tillgångar till moderbolaget. De immateriella rättigheterna bakom Nanomotusprojektet, där rörelser på nanonivå används för bildtagning med hjälp av ultraljud, ska sedan säljas till uppfinnarna mot en framtida royalty.

Omorganisationen ska bespara koncernen ca sex miljoner kronor på tolv månaders tid.

Anledningen bakom förändringarna är att Genovis under hösten ska lansera de första produkterna för proteinkarakterisering och från och med nu planerar att lägga allt fokus på enzymmarknaden.

- För koncernen och alla som arbetar på Genovis betyder det mycket att ha ett tydligt fokus och att alla resurser läggs på enzymaffären. Både de befintliga och de nya enzymprodukterna kommer att bidra till fortsatt ökad försäljning och att Genovis når ett positivt kassaflöde, säger Fredrik Olsson vd på Genovis, i ett pressmeddelande.

Vad förändringarna innebär för Genovis före detta vd Sarah Fredriksson , som lämnade sin tjänst i maj för att lägga fullt fokus på Geccodots, framgår inte.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.062