23948sdkhjf

Albireo till Boston

Skaffar ny vd och startar amerikanskt dotterbolag.
Det Göteborgsbaserade bioteknikbolaget Albireo ska starta upp ett dotterbolag i Boston i Massachusetts, USA. Det sker i samband med rekryteringen av en ny vd: USA-baserade Ron Cooper. Han kommer närmast från en tjänst som Europachef på läkemedelsjätten Bristol-Myers Squibb, BMS.

- Det är talangen, tänkandet och energin som är intressant för oss. Jag vill att det här företaget ska befinna sig i den miljön, säger Ron Cooper om det nya Bostonbolaget till Boston Business Journal.

Albireo knoppades av från Astrazeneca år 2008. Med sig fick bolaget en portfölj med substanser som påverkar gallsyran och som utvecklas till behandlingar mot sjukdomar i magtarmkanalen och levern. Bolaget har i dagsläget två projekt i klinisk fas II och ett i fas III. I februari meddelade Albireo dessutom att en ny fas II-studie ska inledas med substansen A4250 som behandling mot den autoimmuna sjukdomen primär bilär cirros, PBC, och symptomet kolestatisk klåda.

Till utvecklingen behöver Albireo stärka kassan och enligt uppgift planeras en börsnotering.

- Vi förväntar oss att nå flera viktiga milstolpar under de kommande månaderna, bland annat väntas data från utvecklingen av våra tre huvudkandidater, säger Ron Cooper i ett pressmeddelande.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.079