23948sdkhjf

Framåt för Prostalund

Utökar säljstyrkan i USA och får in sin behandling på fler svenska kliniker.
Medtechbolaget Prostalund utökar sin försäljningsorganisation med ytterligare medarbetare i USA, både i de nordöstra delarna av landet och på västkusten.

- Förstärkningen av försäljningsorganisationen i USA är en direkt följd av vår strategiska satsning på Nordamerika, säger vd Magnus Bolmsjö i ett pressmeddelande.

Prostalund utvecklar medicintekniska behandlingar inom urologi. På marknaden har företaget produkten Coretherm, en värmebehandling som används för att behandla patienter med en förstorad prostata.

I går tisdag meddelade Prostalund framgångar för Coretherm i Sverige, där tre nya sjukhus börjar erbjuda behandlingen under hösten. Och fler ska det bli, om bolaget får sin vilja igenom. Den 30 september till den 2 oktober kommer Prostalund finnas på plats under kongressen Urologidagarna i Karlstad för att presentera sin teknik få in den på fler kliniker.

- Det är glädjande att fler och fler kliniker får upp ögonen för att Coretherm-behandling är lika effektiv som traditionell operation men kostar bara hälften för landstingen, görs polikliniskt på mottagningen och tar bara 10-15 minuter, säger Magnus Bolmsjö.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.093