23948sdkhjf

Informerar om studier

I dag presenterar Kancera uppdateringar från projekten ROR och Fractalkine.
Kancera kommer att ge en operationell uppdatering för projekten ROR och Fractalkine vid Aktiespararnas möte under onsdagen och delger därmed information i ett pressmeddelande på morgonen.

I ROR-projektet visar fördjupade studier av KAN0439834 att dess läkemedelsegenskaper sannolikt är bättre än tidigare antagits med avseende på förmåga att nå fram till cancern. De nya studierna pekar på att en dosering två till tre gånger per dag med 65-300 milligram ger en koncentration i kroppen som kan vara tillräcklig för att visa effekt på solida tumörer. Effekten av KAN0439834 på solida tumörer kan dock inte fastställas i möss då dessa snabbt bryter ned substansen.

- Mot denna bakgrund kommer KAN0439834 samt näraliggande substanser, prövas mot mänskliga solida tumörer som utvecklas i en etablerad modell för tumörtillväxt och metastasering i zebrafisk, skriver Kancera.

Vidare har effekten av KAN0439834 samt tre nya läkemedel utvärderats på tumörceller som isolerats från blod, lymfa och benmärg från 9 patienter.

I Fractalkine-projektet har Kancera etablerat det nätverk av ledande cancer- och smärtforskare som i ett samarbetsprojekt ska utvärdera läkemedelskandidaten KAN0440567, som ursprungligen utvecklades av Astrazeneca under namnet AZD8797, i en avancerad djurmodell, som nära liknar den mänskliga formen av pankreascancer.

Kancera har även syntetiserat och kvalitetskontrollerat den saltform av läkemedelskandidaten som kommer användas inom samarbetet samt genomfört en doseringsstudie i möss.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.078