23948sdkhjf

Förvaring orsak till dåliga data

Förvaringen och temperaturen påverkade effekten hos Peptonic Medicals oxytocinbaserade gel i en fas II-studie.
Styrelsen för bioteknikbolaget Peptonic Medical meddelar i dag att förvaringen av läkemedelskandidaten Vagitocin sannolikt är skälet till att en nyligen avslutad fas II-studie misslyckades. Där testades Vagitocin som en behandling mot förtunnade väggar i slidan, vaginal atrofi. Resultaten visade att behandlingen hade samma effekt som placebo .

Efter en utredning av studien kan Peptonic meddela att 76 av 224 av de deltagande patienterna fick en rekommendation att förvara tuben med Vagitocin i kylskåp för att motverka att gelens viskositet minskade. En analys av denna subgrupp visade att behandlingen hade en effekt på patienternas symptom.

Bolaget menar att förvaringen i rumstemperatur resulterade i att materialet i Vagitocin-tuben reagerade med gelen och minskade dess viskositet, vilket försämrade vidhäftningen i vaginalslemhinnan.

Peptonic Medical har nu utvärderat en ny tub som inte påverkar viskositeten och som ska användas i en ny studie av behandlingen. Därför pågår nu diskussioner med befintliga och nya investerare för att säkra finansieringen av en sådan studie under år 2016.

Läs mer om Peptonic Medical.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.094