23948sdkhjf

Automatiserad plattform för nukleinsyraextraktion

Den automatiserade plattformen för nukleinsyraextraktion, Anaprep, kan bearbeta upp till 24 olika prover parallellt.
Biochain har släppt Anaprep, Automated Nucleic Acid Preparation System, en nukleinsyraextraktionsplattform baserad på en teknologi som använder magnetiska kulor.

Processen består av tre enkla steg: 1. Ladda prover, 2. Kör programmet, 3. Samla renade prover. Den ger upphov till höggradigt rena nukleinsyror från olika material som blod, vävnad, formalinfixerad paraffininbäddad (FFPE) vävnad, och många fler provtyper. Proverna är redo att använda i de flesta applikationer som PCR, qPCR, DNA-sekvensering och genotypning.

Biochain har tagit fram två modeller, Anaprep 12 och Anaprep 24, som kan köra upp till tolv eller 24 prover parallellt utan att slösa värdefulla resurser och reagenser.

Robotenheten utför de förprogrammerade extraktionsprotokollen, som väljs genom att läsa av en streckkod. Användning av förladdade reagenskassetter och engångsplast minimerar kontamination och misstag i vätskehantering. Alla steg utförs av instrumentet. Integrerad UV-belysning och en enkelriktad kolvrörelse minskar risken för kontamination ytterligare.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.062