23948sdkhjf

Nytt värmestabilt reversetranskriptas

Warm Start RTX från New England Biolabs är inaktivt upp till 40 grader Celsius och har en maximal aktivitet vid 55 grader Celsius.
New England Biolabs har släppt Warm Start RTX, ett termostabilt reversetranskriptas optimerat för hastighet, känslighet och resistens mot inhibitorer.

Det nya enzymet har utformats för detektion av mycket små RNA-mängder i komplexa prover. Warm Start RTX är hämmat vid rumstemperatur genom att det är kopplat med en reversibelt bunden aptamer. Inhibition i rumstemperatur gör det möjligt att köra ett stort antal parallella reaktioner utan risk för bakgrundsaktivitet.

Warm Start RTX är aktiv från 40 grader Celcius och har en maximal aktivitet vid 55 grader. Det är speciellt användbart för LAMP, loop-medierad isoterm amplifiering. LAMP kan detektera en målnukleinsyra med hög specificitet (mindre att 10 kopior) utan behov av sofistikerad utrustning. Trots bättre resultat i reaktioner med korta amplikon (RT-LAMP och RT-PCR), presterar enzymet också bra i cDNA syntes upp till 5 kilobaspar.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.064