23948sdkhjf

Mångmiljonanslag till 25 forskningsprojekt

Knut och Alice Wallenbergs Stiftelse har beviljat 759 miljoner kronor till 25 forskningsprojekt som bedöms ha möjlighet att leda till framtida vetenskapliga genombrott.
Nya metoder för cancerbehandling, nya behandlingsmetoder och läkemedel mot infektionssjukdomar, ny kunskap om hur vi människor utvecklade förmågan att lära oss saker och ny förståelse för katalytiska reaktioner på atomär nivå är några exempel på vad forskningsprojekten syftar till.

- Grundforskningen är, som det låter, grunden till framtida genombrott. Den ger oss nya kunskaper att bygga vidare på och i vissa fall leder den också tillämpningar som ingen av oss kunnat föreställa oss. I jakten på Higgs-partikeln utvecklades till exempel teknik som nu används i sjukvården. Det finns otaliga liknade exempel, konstaterar Peter Wallenberg Jr, ordförande, Knut och Alice Wallenbergs Stiftelse, i ett pressmeddelande.

Bland de beviljade projekten finns ett forskningsprogram vid Swedish Collegium for Advanced Study. Programmet syftar till att närma humaniora och samhällsvetenskap till medicin och naturvetenskap.

Läs mer på kemivarldenbiotech.se

http://www.kemivarldenbiotech.se/nyheter/mangmiljonanslag-till-25-forskningsprojekt/
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.062