23948sdkhjf

Synliggör Stockholmsbolag utomlands

Stockholm Business Region utökar sin lista över heta life science-bolag i regionen.
Stockholm Business Region har tilldelats 6,5 miljoner kronor från Tillväxtverket till ett projekt för att öka internationella investerares intresse för life science-bolag i regionen. Det innebär att Stockholm Business Region nu har totalt 13 miljoner kronor till projektet, som ska fördelas över fem år.

Rent konkret ska pengarna användas till att utöka Life Science Investment Hotlist, som tagits fram av Stockholm Business Region. Listan består av 46 utvalda företag och är ett verktyg som ska hjälpa investerare att hitta intressanta bolag att finansiera i regionen. Där finns information om bland annat bolagens verksamhet, marknadspotential och investeringsbehov. Målet är nu att listan ska fördubblas med ytterligare 50 bolag.

- Det handlar om att nå en kritisk massa. Om en investerare till exempel vill hitta någon som arbetar med bröstcancer eller alzheimer så är det bättre att de hittar sju bolag än tre, säger Ylva Hultman-Erlandsson, projektledare på Stockholm Business Region Development.

- Satsningen innebär att vi kan synliggöra fler spännande och livskraftiga life science- företag i regionen som söker internationella investeringar och samarbeten, tillägger hon.

Arbetet med listan kommer att gå ut på att intensifiera kontakten mellan Stockholm Business Region, inkubatorer och investerare som Vinnova och Almi Invest samt till att sammanställa listan och kommunicera den utåt.

De bolag som väljs ut till Life Science Investment Hotlist får inte vara för små.

- De bolag som ingår ska helst ha en prototyp av sin produkt. Det gör dem mer intressanta för investerare. De ska dessutom ha en vilja att expandera globalt, en erfaren ledning och de ska söka lite större finansieringar, säger Ylva Hultman-Erlandsson.

[tboot_well width="50%"]

De är med i Life Science Investment Hotlist i dag:

Abera Bioscience

Affibody

Alzecure

Athera Biotech

Biochromix

Biolamina

Biosync Tech

Biovica International

Bonzun Health Information

Cath Print

Corline Systems

DD Innovation

Diamyd Medical

Dilafor

Episurf Medical

Funbeat

Glucox Biotech

Gradientech

Hoa’s Tool Shop

Inerventions

Islet One Therapeutics

Lohilo/Sportglass

Mando Group

Med Universe

MID

Mind Apps

Modpro

Neo Dynamics

Noselabs

Onelab

Oss Dsign

Premune

Q-linea

Quick Posture

Scandinavian Biopharma

Scibase

Scilife Clinic

Sensabues

Senzime

Single Technologies

Spiber Technologies

Swecure

Symcel Sverige

Viscogel

Xbrane Bioscience

Xspray

[/tboot_well]

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.078