23948sdkhjf

Vigmed byter vd

Henrik Olsen blir tillförordnad vd fram till dess att en ersättare har rekryterats.
Styrelsen för medtechbolaget Vigmed Holding har beslutat att företagets vd Finn Ketler ska bytas ut. Anledningen är den otillfredsställande utvecklingen av bolagets försäljning, enligt ett pressmeddelande.

I samband med detta har styrelsen även bestämt att ett större fokus ska läggas på marknads- och försäljningsarbete av redan lanserade produkter. Det kommer att medföra mindre utvecklingsarbete under en period.

För att styra verksamheten till att bli ett mer försäljnings- och resultatinriktat bolag har Henrik Olsen, Director Business Development and Sales, utsetts till tillförordnad vd med omedelbar verkan. Han har jobbat på Vigmed sedan hösten år 2013. Där har han bland annat ansvarat för marknader utanför Europa.

Genom de olika förändringarna i verksamheten räknar styrelsen med att kapitalutflödet nästa år kommer att vara lägre än under 2014-2015.

Helsingborgsbaserade Vigmed tillverkar nålskyddande produkter med målet att undvika nålsticksskador. I slutet av april tog bolaget klivet från börslistan Nasdaq First North till First North Premier . Bytet var enligt bolaget ett första steg mot en notering på Stockholmsbörsens huvudlista Nasdaq Stockholm, Small Cap.

Läs mer om Vigmed.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.078