23948sdkhjf

Hansa Medical byter lista

Ansöker om notering på Stockholmsbörsen.
Det Lundabaserade biotechbolaget Hansa Medical, som i dag handlas på First North, har lämnat in en ansökan om upptagande till handel på Nasdaq Stockholms huvudmarknad. Första dag för handel på Stockholmsbörsen planeras vara måndagen 2 november. Det innebär att sista dagen för handel på First North blir den 30 oktober. Ingen nyemission eller annat erbjudande kommer att genomföras i samband med listbytet.

Hansa Medical är beläget i bioteknikbolaget Active Biotechs lokaler i Lund. Bolagets huvudkandidat, Ides, är ett proteolytiskt bakteriellt enzym som bryter ner Ig G-antikroppar. Ides testas för tillfället i två parallella kliniska fas II-prövningar med fokus på njurtransplantation. Förhoppningen är att en Ides-behandling ska eliminera de antikroppar som riktas mot human leukocyte antigen, HLA, inför en transplantation och därmed motverka att immunförsvaret hos personer med sådana antikroppar stöter bort organet.

På marknaden har Hansa Medical en CE-märkt diagnostikmetod som mäter plasmanivåerna av heparinbindande protein, HBP, för att identifiera svår blodförgiftning, sepsis.

Läs mer om Hansa Medical.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.062