23948sdkhjf

Han är världens bästa vd

Lars Rebien Sørensen på Novo Nordisk är världens bästa vd enligt en ny rankning.
Lars Rebien Sørensen från det danska läkemedelsbolaget Novo Nordisk är världens bästa vd enligt en rankning av tidningen Harvard Business Review. Det är andra året i rad som han hamnar i topp på listan, där Swedbanks vd Michael Wolf hamnar på nionde plats, Lars Renström från Alfa Laval på plats 48 och Assa Abloys Johan Molin på plats 52 av 100.

Rankningen tar hänsyn till varje vd:s arbete från den dagen de tillträdde fram till i dag.

Motiveringen som lyfts fram av tidningen till Lars Rebien Sørensens topplacering är dels den globala ökningen av diabetes, som är Novo Nordisks huvudfokusområde och som har fått bolagets marknadsvärde att öka. Dels beror det även på Novo Nordisks engagemang i samhälls- och miljöfrågor, vilket är nya faktorer i rankningen.

Lars Rebien Sørensen har arbetat på Novo Nordisk sedan år 1982 och utsågs till bolagets vd i november år 2000. Under sin tid som vd har han fått omsättningen att växa från cirka 20 miljarder till 70 miljarder kronor, enligt Nyhetsbyrån Direkt. Lars Rebien Sørensen är även vice ordförande i styrelsen för den danska bryggerikoncernen Carlsberg.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.081