23948sdkhjf

Minskat resultat för Diamyd

Utökar antalet projekt och visar upp röda siffror i bokslutet.
I sitt bokslut visar diabetesbolaget Diamyd Medical upp ett resultat på -21,4 miljoner kronor från räkenskapsåret september 2014 – augusti 2015. Det kan jämföras med -16 miljoner året innan. Resultatet per aktie uppgick till -1 krona (-0,8) och kassaflödet var -18,6 miljoner (-16,7).

Under det gångna året har navelsträngsblodbanken Cellaviva , där Diamyd är storägare, lanserat sin första tjänst. Dessutom har Diamyd fått två patent godkända: ett för användning av GABA i kombination med preproinsulin eller delar av insulinmolekylen och ett för GAD, den aktiva substansen i bolagets diabetesvaccin. Parallellt har bolaget licensierat in ett patent för användningen av glutenproteinet gliadin för behandling och förebyggande av typ 1-diabetes. En preliminär patentansökan har också skickats in för att testa en kombinationsbehandling med GABA och gliadin mot glutenintolerans.

- Diamyd Medical har under de senaste åren genomgått en övergång från att vara ett bolag med ett viktigt utvecklingsprojekt till ett bolag med flera projekt, kommenterar bolagets vd Anders Essen-Möller i rapporten.

- Våra inlicensierade teknologier för GAD, GABA och gliadin är alla, såväl var för sig som i kombination, synnerligen relevanta för att föra oss mot visionen: att bota typ 1-diabetes. Vår patentportfölj har i förbifarten kommit att utvecklats till att bli relevant även för andra sjukdomar än typ 1-diabetes, såsom glutenintolerans, typ 2-diabetes, metabolt syndrom och kanske autoimmuna sjukdomar generellt.

För det kommande verksamhetsåret kommenterar Anders Essen-Möller bland annat att Big Pharma har visat intresse för bolaget.

- Nya investigator-finansierade studier diskuteras. Resultat från en första pilotstudie med ibuprofen, D-vitamin samt GAD förväntas föreligga innevarande kalenderkvartal, tillägger han.

Läs mer om Diamyd Medical.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.063