23948sdkhjf

Han representerar probiotikaindustrin

Probis vd blir ordförande i ny europeisk probiotikaförening.
Peter Nählstedt, som har varit vd för probiotikabolaget Probi sedan januari 2014, har utsetts till ordförande i den europeiska branschföreningen för probiotika: International Probiotics Association Europe, IPA Europe.

I grunden har Peter Nählstedt en civilingenjörsexamen i kemiteknik och en kandidatexamen i ekonomi från Lunds Universitet. Han har arbetat i flera år i life science-sektorn, både i Sverige och i USA. I sin senaste tjänst innan Probi ansvarade han för verksamheten i Europa, Sydamerika och Nordafrika på Trelleborg Marine Systems, som erbjuder produkter för skeppsnäringen.

IPA Europe är en nyligen grundad ideell organisation med syftet att sprida information om de positiva effekterna hos probiotika och uppmuntra till mer verksamhet inom området. Föreningen skapades genom en sammanslagning av europeiska IPA och organisationerna Yoghurt and Live Fermented Milks Association, YLFA samt Global Alliance for Probiotics, GAP.

- En samlad organisation innebär en förstärkning av våra möjligheter att kommunicera vetenskapliga belägg av probiotikans positiva effekter till beslutsfattare, vilket på sikt är gynnsamt för industrin och EU:s konsumenter, säger Peter Nählstedt i ett pressmeddelande.

Probi är ett bioteknikbolag som utvecklar och säljer probiotiska produkter. Dryckerna under varumärket Proviva är det mest kända exemplet på den svenska marknaden.

Läs mer om Probi.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.078