23948sdkhjf

Fördubblar närvaron i UK

Enzymaticas partner tecknar avtal med brittisk apotekskedja.
First North-listade Enzymatica har genom sin partner AHA Worldwide tecknat avtal med apotekskedjan Lloyds avseende försäljning av förkylningsprodukten Coldzyme i Storbritannien. Det innebär att Coldzyme i vinter blir tillgänglig på cirka 1 300 Lloyds-apotek, enligt ett pressmeddelande. Produktlanseringen planeras ske i december.

Samarbetet omfattar till en början den mindre förpackningsstorleken Coldzyme One Cold på sju milliliter, som är en viktig instegsprodukt mot nya kunder. Efter en kortare utvärderingsfas kan även den större storleken av produkten bli aktuell för lansering, skriver Enzymatica.

- Genom samarbetet med Lloyds ökar vi antalet försäljningsställen i Storbritannien till nära det dubbla, vilket bör öka intresset för produkten både från konsumenter och potentiella distributörer. Vår avsikt är att framöver hitta en partner som tar ansvar för hela distributionskedjan, inklusive marknadsinvesteringen, säger Fredrik Lindberg, vd för Enzymatica, i en kommentar.

Sedan hösten 2014 säljs Coldzyme till Boots apotek i Storbritannien.

Enzymatica utvecklar medicintekniska produkter baserade på det köldanpassade enzymet penzym från djuphavstorsk. Fokus ligger i dag på infektioner i andningsvägarna och munhälsa.

Läs mer om Enzymatica.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.157