23948sdkhjf

Ny ordförande på Biovica

Elos före detta vd Göran Brorsson tar över klubban.
Göran Brorsson har valts ut till ny ordförande för det Uppsalabaserade bioteknikföretaget Biovica. Han har suttit som ledamot i styrelsen i två år.

Göran Brorson har nästan 40 års erfarenhet från tjänster inom försäljning, marknadsföring och ekonomi samt från ledande roller på olika bolag. Han kommer närmast från en tjänst på medtechbolaget Elos, där han var vd från sommaren år 2000 fram till januari 2015. I grunden har Göran Brorson en masterexamen i Business Administration från Göteborgs universitet.

- Jag är mycket nöjd med bolagets utveckling de senaste två åren, både när det gäller de kliniska studierna och finansieringen från EU:s Horizon-program, där Biovica tilldelades 682 000 euro i forskningsstöd för de kommande fyra åren, säger Göran Brorson i ett pressmeddelande.

Biovica har utvecklat analysmetoden Divitum. Där används laboratorietekniken Elisa för att mäta mängden av enzymet tymidinkinas i serumprover från patienter i en 96-brunnsplatta. Tymidinkinas spelar en viktig roll i produktionen av nytt DNA och fungerar som en markör för celldelning, något som förekommer mer frekvent hos tumörer och som därmed kan indikera effektiviteten hos cancerbehandlingar.

Läs mer om Biovica.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.078