23948sdkhjf

C-Rad levererar

Tar emot beställningar på sina strålterapisystem från Italien och USA.
Det Uppsalabaserade strålterapibolaget C-Rad:s italienska distributör har fått en order på fyra Catalyst-system och fyra Sentinel 4DCT-system som ska installeras i tre cancerbehandlingskliniker i Kampanien-regionen i södra Italien. Det framgår av ett pressmeddelande.

Leveransen av systemen planeras äga rum under fjärde kvartalet 2015, och de förväntas vara i drift och färdiga för patienterna i början av 2016. C-rad bokförde beställningen i tredje kvartalet.

På fredagen meddelade C-Rad vidare att bolaget har ingått upphandlingsavtal med Yale New Haven Hospital i USA gällande en inköpsorder på ytskanningsteknik.

Yale New Haven Hospital har gjort en beställning på fyra ytskanningssystem för strålbehandling i form av Catalyst HD- och Sentinel 4DCT-produkter. De två första C-Rad-systemen är redan i drift på Yale-New Haven Shoreline Medical Center. Ytterligare två system kommer att installeras på Smilow Care Center i Hamden, Connecticut, USA.

- Vi förväntar oss att avtalet ska leda till ytterligare beställningar under kommande månader. Vi lanserade Catalyst HD-system förra året specifikt för att stödja stereotaktiska behandlingar, vilka växer mycket snabbt, särskilt på USA-marknaden. Den senaste utvecklingen av Catalyst-system har lett till att vi har ett rykte i Europa som tillverkare av den bästa lösningen vid strålbehandling mot bröstcancer. Vi arbetar nu för att få samma erkännande i Nordamerika, kommenterar C-rads vd Tim Thurn i ett pressmeddelande.

Läs mer om C-Rad.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.377