23948sdkhjf

Effektiv immobilisering av enzym i aktiv form

Med EziG från nystartade svenska Enginzyme kan enzymer immobiliseras i aktiv form och användas för biokatalys.
Enginzyme är ett nytt svenskt biokatalysföretag som startats med visionen att alla processer inom kemisk industri på sikt ska ersättas med biokatalytiska motsvarigheter. För att göra det behöver biokatalys göras mer kostnadseffektivt. Företagets första produkt heter EziG och effektiviserar katalysen genom att göra enzymer återanvändningsbara genom en generell immobiliseringsmetod.

Biokatalys har flera fördelar både när det gäller energiåtgång, ackumulerade biprodukter och användning av lösningsmedel, jämfört med exempelvis organometalliska katalysatorer.

EziG möjliggör en standardiserad procedur för enzymimmobilisering. Tidigare fanns ingen standardmetod och immobilisering krävde en rad tester med olika material, där man inte kunde räkna med att slutresultatet skulle resultera i något man kunde använda.

Med EziG kan vilket enzym som helst immobiliseras i aktiv form, och implementeras i flödeskemireaktorer för att maximera utnyttjandet av katalysatorn. Detta är av stor vikt inte minst då läkemedelsbranschen går mot kontinuerliga tillverkningsprocesser.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.078