23948sdkhjf

Automatiserad extraktion av DNA

Flex Star från Autogen kan utföra automatiserad extraktion av DNA på upp till 90 prover per dag.


I samarbete med Qiagen har Autogen lanserat Flex Star, ett system för DNA-extraktion som helt automatiserar processen att utvinna DNA från blod, vävnad, celler eller saliv.

Det nya Flex Star DNA-extraktionsystemet är helt automatiserat och proverna behöver bara sättas in i Flex Star-rör och lastas på systemet. Plattformen kan hantera 30 prover per körning, eller 90 prover per dag.

Proverna spåras genom hela processen med hjälp av ett internt streckkodsskanningssystem. En mjukvara dokumenterar alla steg, och denna dokumentation kan sedan laddas ner till det lokala LIMSet.

Flex Star använder en extraktionskemi från Qiagen som är helt baserad på buffertar, inga kolonner eller kulor används i processen. De renade proverna är kompatibla med nedströms processer. Flex Star innefattar en centrifug, sju motordrivna sprutor, och en robotiserad arbetsstation med moduler för blandning och värmning.

Användargränssnittet är en LCD-pekskärm där parametrar och protokoll kan kontrolleras, modifieras och lagras. Prover kan också spåras och rapporteras.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.062